Εγγραφές

Εγγραφές

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με το γραφείο μας...

Περισσότερα...

Δικαιολογητικά

Δικαιολογητικά

- Φωτοτυπία αστυνομ. ταυτότητας
- Αντίγραφο Lower ή Proficiency...

Περισσότερα...

Δίδακτρα

Δίδακτρα

Ενημερωθείτε για τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων της Τσεχίας...

Περισσότερα...

Εισαγωγικές Εξετάσεις

Εισαγωγικές Εξετάσεις

Για τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές στην Τσεχία απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις...

Περισσότερα...

“ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΟΑΤΑΠ”

Πράγα

Εκτύπωση

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας. Είναι η μεγαλύτερη πόλη με πληθυσμό 1.250.000 . Χάρη στην εξαιρετική γεωγραφική της θέση είναι το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.

Η πρόσβαση στην Πράγα μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  • Αεροπορικώς: Το αεροδρόμιο Ruzyne βρίσκεται βορειοδυτικά της Πράγας και απέχει 17km από το κέντρο της πόλης
  • Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο με συχνά δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.
  • Με Τρένο: Η Τσεχία διαθέτει ένα από τα καλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην Ευρώπη που συνδέει τα πιο απομακρυσμένα μέρη με τις μεγάλες πόλεις. Επίσης από την Πράγα υπάρχουν διαδρομές για μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βιέννη, το Μόναχο και το Βερολίνο. Οι διαδρομές πραγματοποιούνται με γρήγορα ή αργά τρένα που είναι και πιο οικονομικά.
  • Με Λεωφορείο: Η Πράγα συνδέεται με πολλές πόλεις της Ευρώπης με συχνά εβδομαδιαία δρομολόγια. Οι σταθμοί των λεωφορείων βρίσκονται κοντά σε σταθμούς μετρό.

Για την καλύτερη μετακίνηση μέσα στην πόλη υπάρχει το τραμ, τα λεωφορεία και το μετρό. Τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά και πολύ καλά προγραμματισμένα ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των επιβατών καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. 

Η Πράγα είναι το κέντρο της Τσεχίας και εκεί μπορεί κανείς να ανακαλύψει και να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό τον Τσέχων. Μέσα από τα κάστρα, την παλιά πόλη, τα μουσεία αλλά και τις μουσικές σκηνές, τα θέατρα, τα μπαρ και τα κλαμπ μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο αρμονικά μπορεί να συνυπάρξει το χτες και το σήμερα.

Η Πράγα είναι μια πόλη που χάρη στη γεωγραφική της θέση, την πλούσια φυσική της ομορφιά με τα βουνά και τα ποτάμια, σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις πολλά σπορ και να ασχοληθείς με τον αθλητισμό.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Οι φοιτητές με περίπου 300 Euro το μήνα (σχεδόν 8.500 CZK) μπορούν να καλύψουν:

  • τη διατροφή τους: μέσα στο Πανεπιστήμιο υπάρχει εστιατόριο που μπορούν οι σπουδαστές να έχουν ένα πλήρες γεύμα με 2-5Euro.
  • τη μετακίνησή τους . Η φοιτητική κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστίζει 260 CZK δηλαδή 10 ευρώ το μήνα.
  • τα προσωπικά τους έξοδα.

Βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση των εξόδων αυτών είναι οι ίδιοι οι φοιτητές.

Το κόστος διαμονής διαμορφώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά αλλά και την τοποθεσία που βρίσκεται το σπίτι. Τα διαμερίσματα που είναι πιο κοντά στο πανεπιστήμιο είναι πιο ακριβά. Στην Πράγα το ενοίκιο για ένα studio είναι 450- 550Euro. Για ένα δίχωρο διαμέρισμα με κρεβατοκάμαρα, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, το ενοίκιο είναι 500- 800Euro. Στην τιμή ενοικίων συμπεριλαμβάνονται η θέρμανση, το νερό και το ρεύμα. Κάποια διαμερίσματα μπορεί να είναι επιπλωμένα ή μερικώς επιπλωμένα. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το Internet.

Στην Τσεχία υπάρχουν φοιτητικές εστίες οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτές και δεν προτείνονται από το γραφείο μας.

Ακολουθήστε μας

FACEBOOK TWITTER GOOGLE + LINKEDIN YOUTUBE

Επικοινωνία

Διεύθ.: Νίκης 23, Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα

Τηλ.: 211 7508143

Fax: 211 7508144

Κινητό: 6984044803

Web: http://www.cmsagency.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κατασκευή Ιστοσελίδων