Εγγραφές

Εγγραφές

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με το γραφείο μας...

Περισσότερα...

Δικαιολογητικά

Δικαιολογητικά

- Φωτοτυπία αστυνομ. ταυτότητας
- Αντίγραφο Lower ή Proficiency...

Περισσότερα...

Δίδακτρα

Δίδακτρα

Ενημερωθείτε για τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων της Τσεχίας...

Περισσότερα...

Εισαγωγικές Εξετάσεις

Εισαγωγικές Εξετάσεις

Για τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές στην Τσεχία απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις...

Περισσότερα...

“ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΟΑΤΑΠ”

Τσεχία

Εκτύπωση

Τσεχία - ΠράγαΗ Τσεχία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Συνορεύει με την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σλοβακία. Έχει έκταση 78,864 τ.χιλ. και πληθυσμό περίπου 10 εκ. κατοίκους. Η πρωτεύουσά της και μεγαλύτερη πόλη είναι η Πράγα, με πληθυσμό 1.250.000. άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Brno με πληθυσμό 400.000, το Pilsen 170.000 και το Hradec Kralove με πληθυσμό 100.000.
Επίσημη γλώσσα του κράτους είναι τη τσέχικη και νομισματική μονάδα η τσέχικη κορώνα.
Είναι μια πανέμορφη χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνά δάση, λίμνες και ποτάμια, με πιο γνωστό ποταμό τον Μολδάβα που διασχίζει την πρωτεύουσα.

 

Ο Τσέχικος λαός προέρχεται από σλαβικές φυλές που έφτασαν στη Βοημία και Μοραβία τον 5ο αιώνα μ.Χ.Την περίοδο του 14ου αιώνα η Βοημία, υπό τη βασιλεία του Καρόλου του IV σημείωσε τεράστια πολιτική και πολιτιστική ανάπτυξη. Η Πράγα γίνεται μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο μόρφωσης και πολιτισμού. Εκεί το 1348 μ.Χ. ιδρύεται το πρώτο πανεπιστήμιο της κεντρικής Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Τσεχία - ΠράγαΑπό τον 17ο αιώνα μέχρι το 1918 η Βοημία αποτελούσε μέρος της Αυστρο-Ουγγρικής αυτοκρατορίας. Μετά την πτώση της το 1918, μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου πολέμου, ιδρύεται το ανεξάρτητο κράτος της Τσεχοσλοβακίας, το οποίο αποτελείται από την Βοημία, την Μοραβία, την Σιλεσία και την Σλοβακία. Το 1993 η Τσεχοσλοβακία διαλύεται και ιδρύονται δύο ξεχωριστά κράτη, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Ολόκληρη η χώρα μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα μουσείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, αφού περιλαμβάνει δείγματα από κάθε ιστορική περίοδο, από το Μεσαίωνα μέχρι τη σημερινή εποχή. Χαρακτηριστικά της Τσεχίας είναι τα 2.500 κάστρα της, καθώς και οι ιστορικές πόλεις που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO.

Η Τσεχία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 1999 και από την 1η Μαΐου το 2004 η Τσεχία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε μας

FACEBOOK TWITTER GOOGLE + LINKEDIN YOUTUBE

Επικοινωνία

Διεύθ.: Νίκης 23, Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα

Τηλ.: 211 7508143

Fax: 211 7508144

Κινητό: 6984044803

Web: http://www.cmsagency.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κατασκευή Ιστοσελίδων